SALOTOS SU ORKAITĖJE KEPTU VARŠKĖS SŪRIU
Ingredientai
Keptam sūriui:
1 didesnio arba 2 nedidelių varškės sūrių (600-700 g)
1 arb. š. kmynų
1 arb. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ čiobrelių
1 arb. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ raudonėlių
1 arb. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ česnakų
¼ arb. š. maltos saldžiosios paprikos
¼ arb. š. ciberžolės
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
Salotoms:
2 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
150 g špinatų
¼ smulkiai kapoto raudonojo svogūno
2 saujelių džiovintų spanguolių
Padažui:
6 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. obuolių acto
2 arb. š. medaus
1 arb. š. garstyčių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
Gaminame
IŠKEPKITE SŪRĮ
- Sūrį (ar du mažesnius sūrius) gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišykite visus prieskonius: čiobrelius, raudonėlius, česnakus, maltą saldžiąją papriką, ciberžolę, po žiupsnį druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Sumaišykite su aliejumi.
- Sūrį aptepkite aliejaus ir prieskonių mišiniu taip, kad tolygiai pasidengtų iš visų pusių. Palikite valandai pastovėti ir sugerti prieskonius.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi.
- Dėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių (25-30 min., jei naudosite mažesnius sūrius). Sūris paviršiuje turi būti apskrudęs, o viduje – minkštas ir šiltas.
- Patiekite karštą arba šaltą, supjaustytą riekelėmis. Garnyrui galite rinktis šviežias daržoves ar salotas.
PARUOŠKITE SALOTAS
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Saldžiąsias bulves nuskuskite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus, druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Vienu sluoksniu paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol suminkštės (kepimo laikas priklausys nuo gabalėlių dydžio).
- Kol saldžiosios bulvės kepa, paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai užsukite ir gerai supurtykite, kol gausite vientisos konsistencijos padažą.
- Lėkštėse paskleiskite špinatų lapelius. Ant jų berkite šiek tiek atvėsintus keptus saldžiųjų bulvių kubelius, smulkiai kapotus raudonuosius svogūnus ir džiovintas spanguoles.
- Ant salotų viršaus išdėliokite riekelėmis supjaustytą dar šiltą keptą varškės sūrį, apšlakstykite padažu ir patiekite nedelsiant.