Bulvių keksiukai su daržovėmis
Ingredientai
600 g virtų sutrintų bulvių
3 kiaušinių
¼ stiklinės (65 ml) grietinės
¼ stiklinės (65 ml) pieno
¾ stiklinės (90 g) tarkuoto čederio
2 valg. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ morkų
2 valg. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ žirnelių
2 valg. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ kukurūzų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
Patiekti:
grietinės
šoninės
šviežių petražolių
Gaminame
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite atvėsintas virtas trintas bulves, lengvai išplaktus kiaušinius, grietinę, pieną, tarkuotą čederio sūrį ir visas šaltyje džiovintas daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais. Labai gerai išmaišykite.
3. Metalinę keksiukų kepimo formą ištepkite lašeliu aliejaus. Šaukštu semkite paruoštą bulvių tešlą ir paskirstykite į kepimo formeles, užpildydami beveik visą jų tūrį.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol keksiukai sutvirtės, iškeps ir jų paviršius lengvai parus.
5. Skaniausia bulvių keksiukus patiekti šiltus. Pagardinkite juos šaukšteliu grietinės, sausoje keptuvėje pakepintos šoninės kubeliais, apiberkite kapotomis šviežiomis petražolėmis.