Žirnelių humusas

Užkandis Gaminimo trukmė: 10 min.

Ingredientai


    • 1 skardinės konservuotų avinžirnių | Tinka ir virti
    • 3 v.š. “Supergarden“ džiovintų šaltyje žirnių miltelių
    • 1 skiltelės česnako
    • 2 v.š. tahini pastos
    • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
    • 6 v.š. skysčio nuo konservuotų avinžirnių | Arba vandens
    • 1 v.š. citrinos sulčių
    • 1⁄2 a.š. druskos
    • 1⁄4 a.š. pipirų

Gaminame

  1. Pirmas ir svarbiausias žingsnis, norint pagaminti nuostabios kreminės tekstūros humusą – pašalinti avinžirnių odeles. Odeles pašalinsite lengvai spausdami avinžirnį tarp pirštų. Tai labai lengva, bet užtrunka geras 10-15 minučių. Šis žingsnis nėra būtinas, bet tik be odelių galima pagaminti itin kreminės tekstūros humusą be jokių gumulėlių.
  2. Į maisto smulkintuvą dedame visus produktus ir sutriname iki vientisos masės.
  3. Jei humusas per tirštas, po truputį pridedame vandens ir vėl triname. Taip reguliuojame humuso tirštumą iki kol pasiekiame norimą tekstūrą.

Beje, jei norisi papuošti ir gražiai patiekti, dėkite humusą į indelį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite sėklomis ir žalumynais. Aš naudojau lukštentas kanapių sėklas, juodąjį sezamą ir žirnių daigus.

Šis receptas sukurtas bendradarbiaujant su “Supergarden“.

 

Kiti receptai

Naujienlaiškis

Sužinokite naujienas pirmieji