Žirnelių humusas
Užkandis
Gaminimo trukmė: 10 min.
Ingredientai
- 1 skardinės konservuotų avinžirnių | Tinka ir virti
- 3 v.š. “Supergarden“ džiovintų šaltyje žirnių miltelių
- 1 skiltelės česnako
- 2 v.š. tahini pastos
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 6 v.š. skysčio nuo konservuotų avinžirnių | Arba vandens
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 1⁄2 a.š. druskos
- 1⁄4 a.š. pipirų
Gaminame
- Pirmas ir svarbiausias žingsnis, norint pagaminti nuostabios kreminės tekstūros humusą – pašalinti avinžirnių odeles. Odeles pašalinsite lengvai spausdami avinžirnį tarp pirštų. Tai labai lengva, bet užtrunka geras 10-15 minučių. Šis žingsnis nėra būtinas, bet tik be odelių galima pagaminti itin kreminės tekstūros humusą be jokių gumulėlių.
- Į maisto smulkintuvą dedame visus produktus ir sutriname iki vientisos masės.
- Jei humusas per tirštas, po truputį pridedame vandens ir vėl triname. Taip reguliuojame humuso tirštumą iki kol pasiekiame norimą tekstūrą.
Beje, jei norisi papuošti ir gražiai patiekti, dėkite humusą į indelį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite sėklomis ir žalumynais. Aš naudojau lukštentas kanapių sėklas, juodąjį sezamą ir žirnių daigus.
Šis receptas sukurtas bendradarbiaujant su “Supergarden“.